microsoft_surface_pro_4_review

Beste Goedkope Laptops | Goedkope Laptop Kopen 2016 | Welke goedkope laptop is de beste?

 

Wat is de beste goedkope laptop? De beste budget laptop beschikbaar om te kopen in 2016.

 

De kans is aanwezig dat je opzoek bent naar een goedkope laptop voor een specifieke taak. Misschien heb je de beste goedkope laptop nodig voor video editing, voor muziek productie of zelfs voor het spelen van Minecraft en andere games. Er is ook een kans dat je op zoek bent naar goedkope laptops met een goede batterijduur.

We kunnen niet iets beloven, maar misschien vind je wel iets wat bij je benodigdheden past, zonder dat het veel geld kost. Normaal gesproken is het moeilijk om iets te krijgen die veel taken aankunnen zoals deze voorbeelden en we kijken even waarom.

Bekijk ook: Beste Laptop Kopen 2016

Beste Goedkope Laptops 2016: Welke processor heb ik nodig?

Welke specificaties belangrijk zijn hangt af van wat je met de laptop wilt doen. Sommige gebruikers willen mega veel opslagruimte liever dan al het andere, terwijl andere gebruikers net zoveel power voor het geld willen als mogelijk. Hieronder hebben we een voorbeeld benoemd wat je kunt verwachten en waar je naar moet kijken in iedere goedkope laptop.

Beeldscherm

Beginnend bij het beeldscherm. Je moet eerst beslissen welk beeldscherm je wilt hebben. Veel laptops zullen rond de 13- of 15 inch zijn, wat ongeveer de happy medium voor de meeste mensen is. Je kunt ook kleiner kiezen of groter als je iets mobieler wilt zijn, of als je bijna niet van plan bent op pad te gaan met je laptop.

Denk eraan dat de grootte van het scherm een impact zal hebben op dingen zoals gewicht van de laptop, keyboard en zelfs hoeveel poorten het heeft.

Het is typisch om een goedkope laptop te vinden met een matige resolutie van 1366×768, maar als je hoger kan vinden ben je veel beter af. Het is onwaarschijnlijk dat je een mat scherm vindt, maar het is bij voorkeur een glansscherm dat licht makkelijk reflecteert en waarschijnlijk ook jezelf wanneer je een film kijkt of aan het werk bent.

Processor

Zoals je weet is de processor het hart van de computer en welke chip en in een laptop zit heeft een grote impact op hoe goed de laptop runt. Waarschijnlijk vind je veel met een Intel Cleron of iets vergelijkbaars welke je het beste kunt ontwijken tenzij je van plan bent je laptop erg licht te gaan gebruiken.

Je bent beter af als je kijkt naar een AMD A-series of een Intel Core i processor en sommige laptops in de review hieronder hebben dit. De krachtigste en efficiëntste chips zijn op dit moment de Intel generaties, ofwel Haswell, Broadwell en Skylake, welke gevonden worden in een paar goedkope laptops.

Ga voor de beste die je kunt vinden binnen je budget, helemaal als je van plan bent zware taken uit te voeren zoals video editen. Geen zorgen over de kloksnelheid, ook al is hoger beter om veel dingen sneller klaar te krijgen. Vaak adverteren producenten en retailers de Turbo snelheid in plaats van de normale snelheid.

We hebben er voor gezorgd dat je volledige reviews kunt lezen om het resultaat te zien wat ze betekenen voor dagelijks gebruik. De processor zal ook een impact hebben op batterijduur, iets wat we ook testen. Daarnaast vind je resultaten en analyses in de individuele reviews.

Opslagruimte en geheugen

Kom niet in de verwarring met deze twee. Het betekent simpelweg ruimte om programma’s en bestanden op te slaan en tijdelijk informatie opslaan terwijl je bezig bent met dingen.

In beide gevallen is het beste om zoveel mogelijk te hebben. Veel goedkope laptops hebben een degelijke 1TB opslagruimte via de harddrive, maar hebben maar 4GB RAM (random access memory). Je vindt waarschijnlijk niet een SSD (solid state drive) van meer dan 8GB RAM, maar deze dingen kun je makkelijk zelf upgraden mocht die mogelijkheid er zijn.

Andere specificaties

Als je een goedkope laptop koopt zorg dan dat het precies is wat je nodig hebt (inclusief de beste specificaties mogelijk zoals boven vermeld).

Afhankelijk van wat je nodig hebt is het waarschijnlijk handig om een optische drive te hebben voor het afspelen of branden van CDs/DVDs. Wees er ook zeker van dat het de juiste ingangen heeft zoals HDMI, Ethernet en USB. Ga er niet zomaar vanuit dat deze allemaal standaard aanwezig zijn.

Probeer daarnaast ook de beste wireless technologie te krijgen. De nieuwste is een 11ac wat helpt bij het streamen van content zoals muziek en video’s op het internet. Of als je veel wilt kijken en luisteren, zorg dan dat de speakers degelijk zijn, tenzij je van plan bent een koptelefoon te gaan gebruiken.

Software

Houdt in gedachten dat niet alle laptops hier standaard op Windows runnen. De goedkopere laptops kunnen Windows runnen met Bing (dat is hetzelfde als de standaard Windows, maar Bing is dan de standaard zoekmachine), Ubuntu of Chrome.

Tegenwoordige komen bijna alle laptops standaard met Windows 10. Chromebooks hebben een aantrekkelijk alternatief als je een gelimiteerd budget tot je beschikking hebt, maar bedenk je wel dat een Chromebook gemaakt is alleen voor online gebruik en je kan hier geen software op installeren zoals Photoshop of iTunes.

Voor meer over Chromebooks, bezoek onze beste chromebook kopen samenvatting.

Beste goedkope laptops 2016: Ik kan deze laptop niet vinden

Op het moment van dit artikel schrijven is elke laptop die hier gelijst staat beschikbaar in Nederland. Echter is de budget laptop markt ontzettend vluchtig en zorgen retailers ervoor dat ze een beperkte voorraad hebben van ieder model, dus er is een kans aanwezig dat een laptop uit de voorraad is zonder dat we het door hebben. We checken zo vaak als we kunnen.

Bedenk ook dat laptop producenten iedere lichte variatie/model van dezelfde laptop maken, met een iets andere product code. Deze heten SKU’s en ook al ziet de laptop er hetzelfde uit, de specificaties kunnen anders zijn. Dus de een kan dan een betere processor of harddrive hebben. We kunnen niet altijd kiezen welke modellen gestuurd worden dus als je aan het zoeken bent kan het variëren.

 

  1. HP 250 G4

Degene die op zoek zijn naar iets flashy en shiny vinden de HP 250 G4 waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk. Echter is het een van de beste-waarde, goedkope laptops die je kunt vinden op dit moment. Net als het hebben van een erg goede CPU voor een betaalbare machine, heeft het ook genoeg opslagruimte, goede algehele kwaliteit en genoeg RAM. HP’s upgrades zijn ok scherp geprijsd. Spendeer een beetje meer en je krijgt een verrassend goede machine met een goede SSD. Je moet alleen wel een stuk meer betalen als je een mooie schermkwaliteit wil. Terwijl het display bij deze laptop praktisch is, slechte kleuren en contrast maken het geen goede match voor mensen die meer op zoek zijn naar entertainment.

  1. HP 255 G4

De HP 255 G 4 is een budget 15.6inch Windows laptop welke budget performance heeft en budget gebouwd is. We hebben geen serieuze beperking gevonden en het moet goed zijn werk kunnen doen. Dit maakt deze laptop ideaal als je een klein budget tot je beschikking hebt en niet veel snelheid of hoge schermkwaliteit nodig hebt.

  1. Asus X555LA-XX290H

Asus heeft een beperkte bouw- en component kwaliteit gebruikt om zo tot het aantrekkelijke prijspunt te komen van €300,-, maar alle essentiële dingen doen het prima. De Haswell Intel chip betekent over het algemeen dat de performance beter is dan iedere Celeron gebaseerde concurrentie bij de Asus X555LA-XX290H.

  1. Dell Inspiron 11 3000

Als je een goedkope laptop wilt kopen waarmee je veel van plan bent te gaan reizen en die de hele dag meegaat, is de Dell Inspiron 11 3000 een van de beste opties. Het is comfortabel om mee te typen, heeft een praktisch scherm en zijn batterijduur is geweldig. Weet echter wel zeker dat je klaar bent voor de matige performance. Windows 10 voelt langzaam aan, wat de Dell Inspiron 11 3000 het beste geschikt maakt voor schrijvers en het checken van je e-mail terwijl je tussen gratis Wi-Fi spots hopt. Als dat beetje vertraging echt niet prettig vindt, overweeg dan een Chromebook in de plaats van.

  1. HP Stream 11

De HP Stream 11 gebruikt de goedkoopste Intel chip die comfortabel runt op Windows, een beperkte eMMC geheugenkaart heeft met maar 20GB beschikbaar en een gratis versie van Windows heeft. Het is een verassend compacte laptop, met een aantrekkelijke stijl voor mensen die van duidelijke heldere kleuren houden. Het runt snel genoeg om te kunnen surfen en typen en daarnaast blijft het altijd koel en stil.

  1. Asus X553SA

De Asus X553SA is een lesje in opoffering die je moet accepteren wanneer je een onderste sport laptop koopt. De onderdelen zijn basis, het scherm heeft wat problemen en het voelt niet snel aan. Goedkope telefoons en tablets kunnen vaak net zo snel aanvoelen, maar de X533SA is een stuk langzamer dan een Core-series laptop. Degene die niet persé het beste hoeven te hebben, zijn beter af bij het online zoeken naar een Core i3-bekrachtigde laptop van eerdere generaties. Hawell en Broadwell i3 laptops kunnen vaak online gevonden worden voor dezelfde prijs en zullen vaak betere resultaten leveren. Voor deze prijs is het beter een oudere laptop te kopen dan een nieuwe. Natuurlijk is dit niet echt de schuld van Asus. Gezien de Asus X553SA een redelijke laptop is met een low-end design en zit het prima tussen vrije tijd en werk-gebruik in.

Toshiba Satellite C55-C-175

De Sattelite C55-C beschikt de nieuwe Haswell processor maar verder doet het budget tekort, helemaal door het slechte beeldscherm. Een upgrade is niet mogelijk dus verwacht niet om het beperkte geheugen opslag of langzame opslag later makkelijk te herstellen.

  1. Dell Vostro 15 3000

De batterijduur is teleurstellend en de beeldschermkwaliteit is vrij slecht. Applicatie performance is vrij goed, maar voelt vaak langzaam voordat het reageert bij daadwerkelijk gebruik. Er zijn wel wat kantjes afgelopen, maar over het algemeen is de Dell Vostro een werkbare machine die over de nieuwste Intel silicon beschikt.

  1. Lenovo Yoga 300

De Lenovo Yoga 300 scharnier en grootte scoren genoeg punten in flexibiliteit, maar er gaat iets teveel aandacht naar de decoratie en niet bepaald genoeg scherm- en keyboard kwaliteit.

Degene die overwegen om iets te kopen moeten zich ook bedenken dat een instapniveau Yoga 300 waarschijnlijk ook sloom aanvoelt door de basis specificaties.

Asus Transformer Book Flip TP 200SA

Of Asus Transformer Book Flip TP200SA een goede koop is of niet, hangt helemaal van je prioriteiten af. Als je van plan bent veel browsers en apps tegelijkertijd te openen, is dit niet iets voor jou. De Asus Transformer Book Flip TP200SA doet het alleen erg goed met een applicatie of 2 op de achtergrond en geen intensieve data processen die tegelijkertijd runnen. In termen van een laptop is dit een beginner. Echter, goede batterijduur, een smart design en een goed toetsenbord maakt het een goede goedkope laptop als je wat wilt schrijven/e-mailen/browsen terwijl je weg van huis bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *