Beste Laptop Aanbieding of Notebook Kopen? | 18 beste Notebooks, MacBooks en Laptops 2016

Wat is de beste laptop aanbieding? De beste laptop is de Dell XPS 13, maar er zijn 18 andere top laptops in onze gids over de beste notebook kopen (laptop kopen) in 2016, inclusief de beste Windows laptops en beste MacBooks. Beste laptop aanbiedingen.

De beste notebook is de Dell XPS 13, gevolgd door de Asus Zenbook UX303U en de Microsoft Surface Book, maar er zijn genoeg andere uitstekende opties in onze lijst hieronder.

Ondanks de opkomst van de tablets zijn er nog genoeg redenen om een laptop te kopen. Soms kan een tablet gewoon niet een groot scherm verslaan, naast een keyboard en Windows om dingen gedaan te krijgen.

“Wat is de beste laptop te koop?” is een makkelijke vraag om te stellen, maar het antwoord hangt grotendeels af van wat je er mee wilt doen. Als je de beste wilt hebben in alle opzichten dan ben je hier op de juiste plek. Dat is omdat we hier de beste notebooks en laptops hebben onderzocht, samengevat en op basis daarvan een review hebben gemaakt, relevant voor het heden (2016).

Zoals elk product waar we een review over doen, hangt de beste notebook af van vele factoren; performance, gebruikerskwaliteit, eigenschappen en prijs/kwaliteit verhouding – samen met een algemene score, en soms met een award.

Als je op zoek bent naar iets specifieks hebben we verschillende laptop samenvattingen, inclusief de beste goedkope laptop, beste chromebook en beste gaming laptop.

We doen zoveel mogelijk ons best om te zorgen dat deze laptops ook beschikbaar zijn in Nederland. Echter is dit niet iets wat we iedere dag kunnen checken dus er bestaat een kans dat het model waar je naar op zoek bent, niet beschikbaar is. Er zijn vaak ook verschillende versies/modellen van notebooks/laptops beschikbaar, dus de specificaties kunnen iets verschillen met het beoordeelde model.

De meeste laptops hebben van tevoren al Windows 10 geïnstalleerd. Natuurlijk bevat onze beste notebook groep ook de beste MacBooks, welke op OS X (nu macOS) runnen. MacBooks zijn vaak duurder dan Windows laptops, maar Apple laptops zijn tegenwoordig krachtiger en beter dan ooit tevoren. Wellicht voel je dat premium kwaliteit- en eigenschappen iets extra’s biedt, maar veel Windows laptop producenten hebben recentelijk ook aanzienlijk hun kwaliteit verbetert.

​Beste laptop aanbiedingen 2016: Hoe veel zal ik uitgeven aan een laptop?

Dit artikel kent geen grens hoeveel een apparaat kan kosten – soms komt de beste met een behoorlijke prijs. De grote vraag is of je echt het beste van het beste wilt hebben?

We vragen dit omdat je veel laptops of notebooks kunt krijgen, zelfs onder €300,- als je alleen makkelijke taken moet uitvoeren zoals web browsen, email checken en documenten creëren. Als dat het geval is zou ik een kijkje nemen naar het ‘goedkope laptop’ artikel.

Iets meer besteden aan een laptop, rond de €500,- en hoger en je zal waarschijnlijk een goede laptop kopen, maar dit heeft dan ook een ingangsniveau aan specificaties. Dan hebben we het over de meest basis processor beschikbaar, minder opslagruimte en een lage resolutie beeldschermen. Daarnaast is het ook niet de dunste en de lichtste.

Als je meer bereidt bent te betalen; laten we zeggen €800,- en hoger, kijk je naar het beste van het beste, dat wil zeggen: een super snelle processor, genoeg RAM, mega veel opslagruimte en een schitterende display. Daarnaast kun je een uitstekende kwaliteit verwachten met veel premium materialen en specificaties.

Beste laptop en notebook aanbieding 2016: Welke schermgrootte heb ik nodig?​

De grootte van je scherm is een belangrijke beslissing die je maakt bij het kopen van een laptop. De groottes variëren vaak van 11- tot 17 inch.

Bij een kleiner scherm is het misschien moeilijker om dingen te zien, maar deze laptop is veel mobieler en makkelijker om mee te nemen als je veel op reis bent. Weet wel dat een kleinere laptop vaak minder ruimte heeft met betrekking tot (usb) poorten.

Bij 17 inch koop je een computer vervanging, welke niet bepaald gemaakt is om veel mee te nemen op reis. Zeer waarschijnlijk krijg je een full-size toetsenbord, veel connectiviteit en soms zelfs een optische drive.

Over het algemeen is een 13-inch laptop de beste keuze (sweet spot). Zo heb je een perfecte combinatie zonder dat je mindert in eigenschappen. Zorg wel dat je eerst reviews en specificaties bekijkt van elk apparaat om zeker te weten dat het is wat je nodig hebt.

Veel laptops hebben een resolutie van 1366×768. Echter, als je de beste wilt, moet je kijken naar meer. Denk dan aan Full HD (1920×1080) en hoger, of zelfs 4K laptops.

Een paar andere dingen die je in overweging kunt nemen bij het kopen van een laptop, is of het touchscreen moet zijn of niet. Normaal gesproken wordt een laptop hier prijziger van, maar het is wellicht iets wat essentieel is of geldverspilling, afhankelijk van je gebruik en benodigdheden. Daarnaast komen veel laptops met een hard scherm, terwijl veel mensen liever een reflectief mat scherm hebben. Ook iets om naar te kijken.

Beste laptop aanbiedingen 2016: Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Zoals gewoonlijk hangt de opslagruimte af, van waar je een laptop voor wilt gebruiken. Over het algemeen wil je zoveel mogelijk hebben zonder geld te verspillen aan een upgrade (producenten kunnen hiervoor extra rekenen).

Een SSD betekent dat je laptop sneller loopt, maar zorgt niet voor extra ruimte zoals een harddrive. Sommige laptops hebben een combinatie van deze twee, maar dit gaat vaak ten koste van opslagruimte. Dus nogmaals, het is belangrijk om de specificaties goed te bekijken voordat je een laptop koopt als je niet wilt eindigen met een externe harde schrijf die je continu moet meeslepen.

Veel mensen hebben baat bij een 500GB drive om dingen op te slaan zoals foto’s, video’s en muziek. Echter, als je op zoek bent naar een groot aantal opslagruimte (wellicht ben je een fotograaf die gebruik maakt van RAW, of je wilt gewoon het beste van het beste), kijk dan naar 1- of 2 TB opslagruimte.

Geheugen (RAM) is waar programma’s en onderdelen worden opgeslagen, alleen als je deze gebruikt. Des te meer, des te beter. Beschouw 4GB als een absoluut minimum. Met 8- 16GB heb je het ideale RAM ruimte als je er het geld voor over hebt. Je kunt niet te veel RAM geheugen hebben.

Beste Notebooks 2016: Welke laptop processor is de beste?

Tenzij je complexe of veel vragende software of games gaat gebruiken, heb je niet de nieuwste top-spec. processor nodig. Het kan natuurlijk geen kwaad, maar het is beter om een goede balans te vinden, omdat er niets erger is dat het wachten voordat een applicatie is geladen, etc.

Als geld geen probleem is, dan heb je het al gauw over de nieuwste generatie (6e) Intel Core i7 chip. Instapniveau specificatie modellen hebben waarschijnlijk een Core i3 or zelfs een Core M processor in de plaats van een i7. Een Core i5 zit er perfect tussenin, dus kijk hoeveel dit extra kost voordat je een beslissing maakt.

Als je niet zeker weet welke generatie de Intel processor is, kijk dan naar het model nummer (de eerste paar nummers). Als voorbeeld: een Core i5-6500 is een 6e generatie CPU.

Als je de laptop wil gebruiken om te gamen, ook al is het hoofdzakelijk een werk-apparaat, wil je niet volledig afhankelijk zijn van de ingebouwde graphics die bij de Intel chip komt. Om te gamen met degelijke resolutie en frame rates, wil je een goede grafische kaart hebben (tenminste een mobiele versie). Je wilt dan waarschijnlijk de bestegame laptop bekijken om iets te vinden. Meer interesse in andere technologie, zoals drones? Neem dan eens een kijkje op kamera drohne kaufen.

De beste Laptops van 2016: Garantie en andere overwegingen

We raden alle laptops, notebooks en MacBooks hieronder aan. Er zit geen enkele slechte keuze tussen. Echter raden we je wel aan om ze een paar keer goed door te lezen voordat je je hard verdiende geld gaat uitgeven. Geen enkele laptop is perfect en degene die bij uw benodigdheden past is wellicht niet degene die bovenaan staat.

Batterijduur en garantie zijn twee dingen die verschillen per laptop. Dit kan heel goed verschillen per winkel.

After-sales service is iets wat je in acht moet nemen voor niet alleen laptops, maar bijna alles wat je koopt. Check of het bedrijf een service lijn heeft. Daarnaast zijn forums perfecte plekken om een idee te krijgen of een bedrijf goed of slecht is met betrekking tot de garantie.

Wellicht heb je niet eens direct met de producent te maken als er iets is met je laptop binnen de eerste 6 maanden, omdat het dan zaak is van de retailer om met dit probleem om te gaan. Wanneer gekocht van Amazon heb je hier geen problemen mee en is een volledige teruggave van het bedrag, of vervanging van het product geen probleem.

1. Dell XPS 13 9350

dell-xps-13-9350

De Dell XPS 13 9343 staat schouders boven kop bovenaan in de Windows wereld van de laptops. Een compacte laptop welke de competitie verslaat in veel belangrijke factoren zoals: beeldkwaliteit en ‘near-borderless display’. Dit is een 13.3-inch laptop welke minder ruimte inneemt dan een 11.6-inch model. Matige thermische management moet wel verbetert worden, terwijl een niet-touchscreen versie makkelijk alle andere problemen kan oplossen.

2. Asus ZenBook UX303U

asus-zenbook-ux303u

Rond de €1000,- is de ZenBook UX303U een van de beste laptops op dit moment, maar doet zichzelf tekort aan batterijduur in vergelijking met de (net zo dure) MacBook Air. Ook al heeft deze een snellere processor performance een superieure HD mat display. De nieuwste ZenBook is een goed gebalanceerde, slimme en krachtige Notebook.

3. Microsoft Surface Book

microsoft-surface-book

Het is een dure laptop, maar de Surface Book is een prachtig stukje technologie gecombineerd met een uitstekend (uniek) design, top-notch kwaliteit en premium specificaties. Batterijduur is geweldig en er is veel dat je kunt doen met het Surface Book model. De vraag is of je hem kunt betalen?

4. HP Envy 13

hp-envy-13

De HP Envy 13 doet veel dingen goed. Het design, de mousepad, de performance en het scherm zijn allemaal erg goed. Het gebruiken van deze laptop is erg plezierig in de meeste opzichten. De fysieke draagbaarheid is fantastisch en is duidelijk gemaakt met een verstandig budget. Het is een goede aankoop, maar er zijn een paar problemen; tenzij het gebruik erg licht is, is de batterijduur teleurstellend en is de kwaliteit iets minder indrukwekkend dan het op eerste gezicht lijkt. Het is in de eerste instantie iets minder luxueus wanneer je naar de foto’s kijkt. Echter, met in acht nemen van de eigenschappen, performance en waarde, is het enige aspect waar je over na moet denken de batterijduur. De Asus UX305 duurt langer, ook al heeft deze laptop een iets minder goed keyboard en mist deze iets van HP’s pure kracht.

5. Retina MacBook Pro (15 inch, 2015)

retina-macbook-pro-2015

We moeten toegeven dat we het jammer vinden dat MacBook Pro van dit jaar geen quad-core Intel Broadwell processor heeft ingebouwd. Echter, deze verfrissing heeft hier 2 voordelen van: snellere graphics en een langere batterijduur. En dat terwijl deze MacBook Pro beschikt over de snelle Force Touch Trackpad interface. Ondertussen zal de upgrade in flash-drive opslagruimte er als nerdy eruitzien, maar het zal de gebruiker zeker belonen in een toename van dagelijkse productiviteit. De 15-inch behoudt zijn plaats als de “premium mobiele werkstation laptop”.

6. Dell Inspiron 7559

dell-inspiron-15-7559-review

Een beetje lomp maar door de duurzaamheid zal de Dell Inspiron 15 7559 Series geen desktop computer als vervanging nodig hebben. Krachtige discrete graphics zullen gamers en professionals zeer tevreden stellen, ook al reflecteert het scherm soms een beetje. Als je hier mee kunt leven is dit een goede waarde.

7. Lenovo Yoga 710 11"

De Lenovo Yoga 11 710 is een geweldig klein apparaat voor degene die veel reizen of geen grotere laptop nodig hebben. Dit is een van de beste alternatieven van de 12-inch MacBook. Een kleine machine die betere waarde biedt dan Apple, zelfs zonder het touchscreen en de ultra flexibiliteit benoemd te hebben. Het is niet erg krachtig, maar dat is niet het punt. Het toetsenbord, net zoals sommige andere Lenovo’s recente modellen, is ook niet perfect. Maar gezien de waarde dat deze laptop biedt is het zeker het overwegen waard.

8. Asus Zenbook UX305CA

asus-ux305ca-review

De Asus ZenBook UX305CA is een misschien wel voorspelbare upgrade van de UX305. Het heeft een nieuwere CPU en een veel hoger resolutie scherm. Ondanks dat blijft het een extreem draagbare (mobiele) laptop die er erg duur uitziet, ook al is het dat niet. Dat je deze notebook al voor €600 (op het moment van schrijven van dit artikel) kunt kopen, laat zien dat bedrijven zoals Asus nog steeds de ‘cutting edge’ zijn, ondanks dat de prijzen van Apple iets verbetert zijn. Een grote, scherpe, glanzende edge. Deze laptop zal nog steeds snel voelen voor dagelijkse activiteiten, ondanks de Core M CPU. Dit soort gebruik maakt het perfect voor mensen die dagelijks veel tussen cafés hoppen voor meetings. Als je naar iets op zoek bent voor met name thuis, is misschien iets meer kracht en een scherm met een iets hoger contrast beter voor je.

9. HP Spectre 13

hp-spectre-13-review

De HP Spectre 13 doet wanhopig zijn best om eruit te zien als een laptop van de toekomst, wat een aantal voor- en nadelen brengt. Zijn uitstekende draagbaarheid (mobiliteit) is behoorlijk interessant en ook al polariseert het design een beetje, het is zeker fancy en heeft een verrassend krachtige CPU voor een laptop zo dun. Daarnaast is het keyboard erg strak en fijn te gebruiken. De processor zorgt voor veel enthousiasme onder de mensen bij deze laptop, maar dat is ook exact de reden dat deze laptops tekort aan geheugenkaart- en USB poort ingangen heeft. Er is een publiek voor de Spectre 13, maar als je nog niet klaar bent voor een draadloze werkdag zou ik er nog een keer over nadenken.

10. Lenovo Yoga 900

lenovo-yoga-900-review

De Lenovo Yoga 900 is een laptop die je echt vraagt om te geloven in zijn design type. Het is tenslotte niet goedkoop en voor deze prijs kun je een laptop krijgen met veel meer kracht, als je niet op zoek bent naar iets ontzettend mobiels en dynamisch. Dat is waar deze laptop in uitblinkt. Naast het erg dun zijn, licht en allround erg goede kwaliteit biedt, het dunne design laat deze laptop daar komen waar andere niet kunnen komen. De batterij van deze laptop gaat minimaal een volledige werkdag mee. Het keyboard kan een beetje onwennig zijn, maar als je daar doorheen kunt kijken is deze laptop een van de top portable laptops die er is.

11. 13-inch Retina MacBook Pro (begin 2015)

13_inch_retina_macbook_pro_review

Ook al ziet het eruit als alle andere Retina-scherm 13-inch MacBooks, de vroege 2015 revisie loopt ver voor op de eerdere modellen. De opslagruimte-snelheid is het dubbele van de baanbrekende snelheid van het 2013 model. De nieuwe Force Trackpad heeft zeer goede voordelen met betrekking tot touch-control en een intelligente coprocessor die helpt bij het interpreteren van digitale bewegingen. De Broadwell processor is ongeveer een van de beste upgrades waar een laptopgebruiker om kan vragen; namelijk een gigantische batterijduur. Vooruitgang in grafische performance waren minder indrukwekkend, blijkt uit onze tests, maar dit is ten minste wel positief veranderd. ’s Werelds fijnste 13-inch notebook is nu onaantastbaar, helemaal gezien het feit de prijs onder de €1000 blijft zoals de voorgangers.

12. Microsoft Surface Pro 4

microsoft_surface_pro_4_review

Er is veel om van te houden als je het hebt over de Surface Pro 4. Het design is dunner en lichter om mee te beginnen. Het scherm is geweldig, er is genoeg power aanwezig, het nieuwe Surface Pen is beter en het toetsenbord is een gigantische vooruitgang. Echter, het design is soms erg onhandig, het is duurder dan veel andere laptops en de Type Cover die je sowieso nodig hebt zit niet bij de prijs inbegrepen, wat de waarde doet dalen.

13. Acer Aspire V3-574G

acer-aspire-v3-574g

Voor onder €600 is de Aspire V3-574G makkelijk aan te raden. Het heeft een goede balans aan positieve eigenschappen van het IPS scherm, tot het precieze toetsenbord en hoge kwaliteit CPU. Nvidia graphics zorgen voor erg fijne gameplay tot 720p. De 5-urige batterijduur (ook al is het de helft van de beste) kan misschien zelfs de halve dag doorkomen bij laag gebruik.

14. Microsoft Surface Pro 3

ms_surface_pro_3

Een erg degelijke laptop vervanging en een ok tablet maakt de Surface Pro 3 zonder twijfel aantrekkelijk en indrukwekkend. Als je 1 apparaat nodig hebt om alles te doen, kunnen wij geen ander apparaat bedenken dan deze. Helemaal als je naar de kosten kijkt van een discrete laptop, tablet en desktop PC, De vraag blijft of mensen graag 1 apparaat willen in plaats van meerdere gadgets die individueel beter zijn in bepaalde taken. Microsofts recentste resultaten geeft de indruk dat de Surface Pro 3 veel harten en zielen heeft gewonnen. Heef het de jouwe ook gewonnen?

15. MacBook Air (15-inch, begin 2015)

macbook_air_11_inch

Beschikbaar voor dezelfde prijs als vorig jaar, de nieuwe 11-inch MacBook Air heeft dezelfde supersnelle opslagruimte als voorheen en dat met 10% toename in processor performance. Gaming performance was altijd al borderline en nu is dat niet veel beter geworden; eerder langzamer. Over het algemeen is de batterijduur toegenomen met bijna een derde, wat een erg handige upgrade is op de al zeer degelijke 10+ uur batterijduur van de vorige generaties.

16. 13-inch MacBook Air (begin 2015)

macbook-air-review

Na extensief testen kwamen we tot de conclusie dat de MacBook Air (13-inch, begin 2015) iets anders is dan het 2014 model. De Thunderbolt 2 update is handig voor het verbinden met hoge resolutie UHD displays en een paar procent meer processor power is altijd welkom. Echter bleken grafische verbeteringen en batterijduur helaas niet aanwezig uit onze testen, ondanks een nieuwe Intel processor, waarvan wij dachten dat dit beter werd. Uitgebracht met dezelfde prijs als het model van het jaar ervoor verdient deze zeker de aandacht als een van de fijnste draagbare (mobiele), dynamische laptops beschikbaar – helemaal nu de flashdrive snelheid nog eens 100% erbij heeft gekregen – en het blijft de meer betaalbare lichtgewicht notebooks.

17. MSI GE62 2QD Apache Pro

msi-ge62-2qd-apache-pro

Erg krachtig voor geweldige games en comfortabel te gebruiken. De GE62 heeft alleen een teleurstellende batterijduur. Het heeft een geweldige display en een respectabel toetsenbord om te gamen en speelt daarnaast makkelijk games af met een hoog detail zonder enige problemen.

18. Asus Zenbook Pro UX501

asus-zenbook-pro-ux501

De Asus ZenBook Pro UX501 is een laptop dat er geweldig uitziet op papier, als je niet afschrikt van de prijs. Het heeft genoeg power, hoge kwaliteit en een ultra hoge resolutie scherm, inclusief touchscreen. Je kunt er zelfs games op spelen. Het is alles wat veel mensen willen zien in een laptop. Echter, door een paar kleine dingetjes kan het moeilijk op tegen een MacBook Pro 15 of Dell XPS 15 waar je misschien op hoopt. Ten eerste: de schermarchitectuur limiteert de impact van een hoge resolutie beeldscherm in de meeste omgevingen. Het is ongelooflijk reflecterend op 2 verschillende niveaus. Dat de CPU-koeler een beetje irritant geplaatst is en het keyboard behoorlijk luidruchtig klinkt zoals een drone: beste drone kopen, zijn kleine minpunten. Maar combineer dit met het schermprobleem, zorgt dat ervoor dat deze laptop niet echt mee concurreert met de allerbeste. Je kunt het je veroorloven om kieskeurig te zijn als je zoveel geld hebt om uit te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *